Laboratorium Ventilatie


Van Pel is de deskundige partner voor uw ventilatie op het laboratorium.

Ventilatie op het laboratorium is erg belangrijk. Milieuvriendelijkheid speelt daarbij een steeds grotere rol. Besparen op de energierekening is een mooie bijkomstigheid. Bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren op het gebied van ventilatie? Dan bent u bij van Pel aan het juiste adres!

Met betrekking tot de werking en het functioneren van laboratoria en de effectiviteit van technische laboratoriumapparatuur is een bijzondere expertise vereist, met name vanwege de vele mogelijke interfaces voor afzuigapparatuur die relevant zijn voor de veiligheid. Met deze specificatie is er nu een Europees document wat richting geeft aan de toepassing van die bijzondere expertise en aan de juiste implementatie van deze vele mogelijkheden.

Luchthygiëne is essentieel voor de dagelijkse praktijk in laboratoria, daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor voldoende luchtverversingssnelheid en dus verse lucht. Een mechanisch ventilatiesysteem is onmisbaar om te allen tijde de vereiste luchtverversingssnelheid te garanderen en ook om te voldoen aan de energiebehoefte van gebouwen. Speciaal voor gebruik in laboratoria zijn ventilatiesystemen ontwikkeld die zorgen voor een hygiënische, veilige en toch prettige werkomgeving. Er moet rekening worden gehouden met tal van factoren, zoals:

  • Naleving van gestandaardiseerde luchtwisselkoersen voor laboratoria en mensen
  • Automatische luchtbalancering van alle luchthoeveelheden
  • Een passend ruimtedrukregime voor kritieke ruimtes
  • Het gebruik van geschikte luchtfilters, afhankelijk van de laboratoriumnorm

 

Gericht beleid bij Van Pel:

De norm geeft inzicht in de bijzondere maatregelen voor specifieke taken van ventilatiesystemen. Zo is bijvoorbeeld één van de primaire taken het verdunnen en verwijderen van kleine hoeveelheden risicovolle stoffen (gassen, dampen, stof en aerosolen) tot een dusdanige hoeveelheid dat gezondheidsrisico’s door inhaleren worden voorkomen.

 

WAT IS NODIG VOOR "SCHONE" LUCHT?

Vooral bij het gebruik en de verwerking van chemicaliën, oplosmiddelen en biologische monsters is een schone werkomgeving van elementair belang. Alleen zo wordt voorkomen dat bacteriën en micro-organismen zich in de lucht vermenigvuldigen en gezondheidsschade of besmetting van monsters veroorzaken.

 

BESCHERMING VAN WERKNEMERS EN PRODUCTEN

Naast besmetting door accidenteel morsen, spatten of het onjuist opslaan van materialen, is het ook belangrijk om de lucht in het laboratorium vrij te houden van vervuilende stoffen. Contaminatie van monsters of andere werkmaterialen moet altijd op betrouwbare wijze worden voorkomen.

Naleving van hygiënenormen heeft bovendien een directe invloed op de kwaliteit en resultaten van het werk van de medewerkers. Strikte luchthygiëne beschermt hen tegen potentieel gevaarlijke stoffen. Zo kunnen werkzaamheden in het laboratorium leiden tot het vrijkomen van gassen of dampen die schadelijk zijn voor de gezondheid, die hygiënisch moeten worden gereinigd en zo snel mogelijk moeten worden verwijderd via luchtfiltersystemen. Alleen op deze manier kunnen mogelijke gezondheidsrisico's via de ademlucht worden voorkomen en wordt het vermogen van laboratoriumpersoneel om met een hoge mate van bescherming te werken gegarandeerd.

Onze systemen zorgen ervoor dat de luchthygiëne in het laboratorium te allen tijde wordt gehandhaafd. Dienovereenkomstig bieden wij ook individuele luchtfilteroplossingen voor cleanrooms - op maat gemaakt voor uw eisen.

 
Projectbegeleiding:

Gezamenlijk met u stellen wij een projectplan op, dit zal er ongeveer als volgt uitzien:

  • Intake gesprek en bezichtiging van de locatie
  • Prijsindicatie of offerte
  • Productie
  • Levering

Kennis:

Ons ervaren team staat klaar om u advies en praktische ondersteuning te geven bij het implementeren van complexe, toepassingsspecifieke taken vanaf de planningsfase. Dit geldt niet alleen voor nieuwe productieprocessen, maar ook voor conversieprojecten.

Nieuwsgierig geworden naar onze custom made producten? Maakt u gerust een afspraak met een van onze productspecialisten. Wij helpen u graag verder op weg!

Onze kernwoorden:

Aandacht, Behulpzaam, Bescheiden, Fatsoenlijk, Trouw, Expertise, Persoonlijk, Kwaliteit