Warmteterugwinning:


Van Pel is de deskundige partner voor uw warmteterugwinning op het laboratorium.

Ventilatie op het laboratorium is erg belangrijk. Milieuvriendelijkheid speelt daarbij een steeds grotere rol. Besparen op de energierekening is een mooie bijkomstigheid. Bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren op het gebied van ventilatie met warmteterugwinning? Dan bent u bij van Pel aan het juiste adres!

Warmte terug win ventilatie wordt afgekort als WTW. Het is een manier van ventileren, waarbij het warmteverlies zo minimaal mogelijk is. Bij WTW ventilatie (ook wel balansventilatie genoemd) wordt de warmte van de lucht die wordt afgevoerd, overgedragen aan de koele lucht die binnenstroomt. Deze warmte zou anders worden verspild, een soort stoken voor de vogels dus. Omdat de verse, binnenkomende lucht minder hoeft te worden opgewarmd, bespaart u energie en dus ook kosten.

De werking van een WTW installatie

Bij ventilatie met warmteterugwinning vindt de warmteoverdracht plaats in een warmtewisselaar, waar de warme afvoerlucht zijn warmte afgeeft aan de koude toevoerlucht. Warmteterugwinning uit ventilatielucht vermindert warmte- en dus energieverlies. Zo kunt u eenvoudig energie besparen. In de zomer is het precies andersom. Dan transporteert de uitlaatlucht een deel van de koelte naar de warme toevoerlucht. Dit zorgt voor een optimale werking van de airco in geventileerde ruimtes. Zo heeft u heel het jaar door profijt van een WTW ventilatie unit.

 

Waarom warmteterugwinning

Natuurlijk is ventilatie met warmteterugwinning een uitstekende oplossing voor het optimaliseren van uw lab klimaat. Doordat er geen warmte onnodig verloren gaat, bespaart u flink op uw energierekening. Omdat er minder energie wordt verbruikt is een warmteterugwinsysteem minder belastend voor het milieu. Een WTW installatie is dus een win-win systeem dat zich dubbel en dwars uitbetaalt.

 

Het assortiment WTW ventilatie units

Bij van Pel hebben we verschillende, duurzame WTW units voor u in het assortiment. Wij hebben onder andere warmteterugwinning ventilatie van verschillende erkende bedrijven met een zeer hoog rendement. De WTW ventilatie units zijn uiteraard geschikt voor continu gebruik. Ook een wtw filter voor een WTW installatie behoort tot de mogelijkheden.

 
Projectbegeleiding:

Gezamenlijk met u stellen wij een projectplan op, dit zal er ongeveer als volgt uitzien:

  • Intake gesprek en bezichtiging van de locatie
  • Prijsindicatie of offerte
  • Productie
  • Levering
Kennis:

Ons ervaren team staat klaar om u advies en praktische ondersteuning te geven bij het implementeren van complexe, toepassingsspecifieke taken vanaf de planningsfase. Dit geldt niet alleen voor nieuwe productieprocessen, maar ook voor conversieprojecten.

Nieuwsgierig geworden naar onze custom made producten? Maakt u gerust een afspraak met een van onze productspecialisten. Wij helpen u graag verder op weg!

Onze kernwoorden:

Aandacht, Behulpzaam, Bescheiden, Fatsoenlijk, Trouw, Expertise, Persoonlijk, Kwaliteit